Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Αρνητικό πρόσημο για τους ευρωδείκτες μετά τα υψηλά 5ετίας. Και η Bundesbank "κόβει" προβλέψεις για την οικονομία. Τα βλέμματα στην ανεργία των ΗΠΑ. Πτωτικά κινούνται και τα futures της Wall.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται εκ νέου στις κεντρικές τράπεζες, αλλά και στην Ουάσιγκτον όπου Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι κάθισαν εκ νέου στο τραπέζι το διαπραγματεύσεων για να καταλήξουν – έστω και στο παραπέντε σε συμφωνία για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,21% στις 7.518 μονάδες από τα υψηλά 5ετίας που άγγιξε χθες. Ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,29% στις 3.591 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται χαμηλότερα κατά 0,17% στις 5.891 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,02% στις 7.830 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,01% στις 5.395 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 1,01% στις 15.6754 μονάδες.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για τη γερμανική οικονομία. Ειδικότερα για το2013, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 0,4% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,9%. Μία ημέρα νωρίτερα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε υποβάθμιση προβλέψεων για την οικονομία της ευρωζώνης, κίνηση που για αρκετούς αναλυτές συνεπάγεται και νέα μείωση των επιτοκίων.

Παράλληλα, αναλυτές και επενδυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται σήμερα. Χθες ανακοινώθηκε μείωση στα εβδομαδιαία στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και οι αναλυτές αναμένουν επιβεβαίωση αυτής της τάσεις και στο συνολικό δείκτη ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v